Living by the rules

Constantly ticking boxes, living by rules that you made yourself. Can be quite suffocating!

One of my clients is someone like that. She wants to do everything perfectly, she can’t relax until everything is done. So she runs through the day, ticks every box she meets and then finally goes to bed, exhausted but satisfied with herself because she did it all… Well, she didn’t sit down with her daughter to have some tea together and she didn’t meet with a friend because she was too busy, but hey, she did tick every box!

But this satisfaction doesn’t last very long, because next day it all starts over again. The thing is that it’s never all done, is it? There’s always something that needs attention, could be cleaned/fixed, whatever.

Ask yourself what is really important for me? Does this ticking boxes day after day after day really make me happy in the long term?

Published by

CharlottedeK

Ik ben Charlotte de Kroon en heb 7 jaar lang mijn eigen praktijk CdK Psychologie & Mindfulness gehad in Maastricht. Daarna heb ik een drietal jaar in de UK gewoon om vervolgens in Breda te belanden, waar ik vandaan kom. Ik bied face to face sessies aan en online gesprekken via ZOOM video meetings, wat nu in Corona tijd natuurlijk ook de enige manier was! .Via het scherm praten biedt veel voordelen: je hoeft de deur niet uit, het is makkelijk en veilig. De meeste mensen bevalt het eigenlijk prima en mij ook, beter dan ik aanvankelijk dacht. Ik kan je helpen met allerlei problemen als angstproblemen en depressie maar ook als je moeilijk kan omgaan met bepaalde gebeurtenissen in je leven, zoals een scheiding, een ziekte of wat dan ook. Ik ben psycholoog en cognitief gedragstherapeut VGCT en gebruik CGT- technieken samen met mindfulness en ACT in mijn sessies. De eerste kennismakingssessie is gratis en vrijblijvend: we kunnen deze tijd gebruiken om te kijken of het klikt (en evt of Zoom goed werkt). Daarna is mijn tarief €85 voor een sessie van 50 minuten dat ik graag van tevoren ontvang via overschrijving. Mail me gerust voor een vrijblijvende kennismaking!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s