Help, I can’t stop worrying!

It’s quite natural that you are worrying in these surreal times. Don’t judge yourself for your tendency to overthink everything that is happening to us right now. This is difficult! Am I going to stay safe? Are my parents going to stay healthy? What if I lose my job?

Of course we don’t know about the future. There is no way we can predict how the world will look in a couple of weeks, months, even years. There’s no control here.

Focus on what you can control: take care of yourself and your loved ones in the here and now, be kind to yourself and others. Do what matters to you. Follow the guidelines.

And if the worry kicks in again: reconnect to the present. Don’t judge yourself. Ask yourself: how can I help myself in these difficult times? Whether it’s calling a friend,  taking a bath, making yourself a tea or start that new jigsaw.

 

 

 

Published by

CharlottedeK

Ik ben Charlotte de Kroon en heb 7 jaar lang mijn eigen praktijk CdK Psychologie & Mindfulness gehad in Maastricht. Daarna heb ik een drietal jaar in de UK gewoon om vervolgens in Breda te belanden, waar ik vandaan kom. Ik bied face to face sessies aan en online gesprekken via ZOOM video meetings, wat nu in Corona tijd natuurlijk ook de enige manier was! .Via het scherm praten biedt veel voordelen: je hoeft de deur niet uit, het is makkelijk en veilig. De meeste mensen bevalt het eigenlijk prima en mij ook, beter dan ik aanvankelijk dacht. Ik kan je helpen met allerlei problemen als angstproblemen en depressie maar ook als je moeilijk kan omgaan met bepaalde gebeurtenissen in je leven, zoals een scheiding, een ziekte of wat dan ook. Ik ben psycholoog en cognitief gedragstherapeut VGCT en gebruik CGT- technieken samen met mindfulness en ACT in mijn sessies. De eerste kennismakingssessie is gratis en vrijblijvend: we kunnen deze tijd gebruiken om te kijken of het klikt (en evt of Zoom goed werkt). Daarna is mijn tarief €85 voor een sessie van 50 minuten dat ik graag van tevoren ontvang via overschrijving. Mail me gerust voor een vrijblijvende kennismaking!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s