Mindfulness: don’t go it alone!

Interested in Mindfulness? Don’t Go It Alone!

There is no time like the present! And if you’re going to do it, let’s give it the best chance of success…
Practicing mindfulness has many benefits:
* greater ability to cope with daily stress
* lasting decreases in physical and psychological symptoms
* greater ability to learn and focus
* greater energy and enthusiasm for life
* increased professional resiliency
* enhanced interpersonal communication and relationships
BUT… don’t do it on your own.
In my opinion and from my experience, I learned that people are quite harsh on themselves – which may even be the reason to start mindfulness! The problem is that when you are meditating on your own, nobody will stop and alert you to the fact that you are being harsh on yourself.
Meditation is about focusing on one thing, like the breath. Every time you got distracted you should bring your attention GENTLY back to the breath. BUT if you do this on your own you might get harsh on yourself again – like you always are. It’s highly likely that you’ll say one (or more) of the following things to yourself: “Oh, why can’t I do this?”, “Why can’t I focus?”, “I am so easily distracted!”, “I am such a loser!”.
That’s not helpful, is it? So please, if you are considering mindfulness go to a therapist who guides you to a milder version of yourself!

pexels-photo-348520.jpeg

Published by

CharlottedeK

Ik ben Charlotte de Kroon en heb 7 jaar lang mijn eigen praktijk CdK Psychologie & Mindfulness gehad in Maastricht. Daarna heb ik een drietal jaar in de UK gewoon om vervolgens in Breda te belanden, waar ik vandaan kom. Ik bied face to face sessies aan en online gesprekken via ZOOM video meetings, wat nu in Corona tijd natuurlijk ook de enige manier was! .Via het scherm praten biedt veel voordelen: je hoeft de deur niet uit, het is makkelijk en veilig. De meeste mensen bevalt het eigenlijk prima en mij ook, beter dan ik aanvankelijk dacht. Ik kan je helpen met allerlei problemen als angstproblemen en depressie maar ook als je moeilijk kan omgaan met bepaalde gebeurtenissen in je leven, zoals een scheiding, een ziekte of wat dan ook. Ik ben psycholoog en cognitief gedragstherapeut VGCT en gebruik CGT- technieken samen met mindfulness en ACT in mijn sessies. De eerste kennismakingssessie is gratis en vrijblijvend: we kunnen deze tijd gebruiken om te kijken of het klikt (en evt of Zoom goed werkt). Daarna is mijn tarief €85 voor een sessie van 50 minuten dat ik graag van tevoren ontvang via overschrijving. Mail me gerust voor een vrijblijvende kennismaking!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s